Egypte

Een van zijn vele hobby’s is Egypte. Al sinds zijn jeugd is hij geïnteresseerd in de cultuur van het land. Op 8 augustus 1988 ging hij voor het eerst er naar toe. Ondanks de vreselijke hitte van augustus bleef hij elk jaar naar Egypte gaan, maar dan rond kerst of in elk geval vroeg in het jaar.

Egypte

Schilderen was niet een hot-item, maar wel inspiratie opdoen. Begin negentiger jaren studeerde hij hiërogliefen bij Lex Biesbroek en Huub Pragt. Om de hiërogliefen beter te begrijpen studeerde hij ook koptisch. Koptisch is een logische opvolging van het hiërogliefenschrift.

De taal van het oude Egypte heeft zich gedurende een paar duizend jaar ontwikkeld. Vanaf de oudste periode ongeveer 3500 jaar voor Chr. gebruikte men het hiërogliefenschrift. Al spoedig kwam daar het Hiëratisch bij en later het Demotisch. De laatste fase vanaf de derde eeuw na Chr. werd door het Koptisch gevormd. De Egyptische klanken werden ontleend aan het Griekse alfabet.

Vallei der Koningen

Om alles nog meer te verdiepen werd hij lid van diverse Egyptologische verenigingen zoals Sjemsoethot, Mehen en het Huis van Horus.

Oasetocht Egypte 03

Sfinx Egypte 3-1

Egypte 06 Egypte 07

Priester van Re Horachte Ptah 10