Welkom op de website van Hans Doortmont, beeldend kunstenaar.

Bekijk de video-impressie van een interview met Hans Doortmont door Trees van Kleef van 'Kijk! Kunst':

Bekijk de video-impressie van de Open Atelierroute bij Hans Doortmont:

BIOGRAFIE

Hans Doortmont werd geboren in Amsterdam, de Watergraafsmeer.
Het schilderstalent kreeg hij van zijn vader en zijn overgrootvader, J.C.Vaarberg een fijnschilder uit Weesp. Na zijn HBS opleiding, volgde hij de Amsterdamse kweekschool voor onderwijzers. Na zijn diploma behaalde hij de akten LO tekenen en handenarbeid.

 

 

In de jaren zeventig behaalde hij het diploma MO handenarbeid aan de academie voor Beeldende vorming in  Amsterdam en in Amersfoort.
Intussen was hij werkzaam in het onderwijs in Zeist, eerst als gewoon onderwijzer en later als directeur. Ondanks de drukke baan bleef hij pogingen doen om te schilderen, wat maar gedeeltelijk lukte. Pas in 1990 kon hij zich helemaal wijden aan de schilderkunst.
Om het schilderen te stimuleren werd hij lid van “de Toets “ en later bestuurslid.
De Toets is een vereniging van schilders gevestigd aan de Kroostweg Noord 149b in Zeist
Daarnaast heeft hij een atelier bij de stichting P’arts (Professionel Arts) aan de Dolderseweg 164 ketelhuis in Den Dolder.
Bij de stichting P’Arts is hij ook bestuurslid geworden.

 

 

 

 

Na telefonisch contact kan zijn atelier bezocht worden. Beneden in de expositieruimte van dit gebouw zijn altijd exposities te zien.
Verder exposeert hij op kunstmarkten o.a. in Leerdam, Wijk bij Duurstede, De Bilt en in galerieën en instellingen. O.a. Champ d’Aubert, Universiteit Utrecht, Inspectie Onderwijs Utrecht.

 

Hans Doortmont
Bergweg 47
3707 AA Zeist
Tel: 06 4001 1879 / 030 6923 970